HTML

babadesign - kreatív ötletek kicsiknek és nagyoknak

Egyedi grafikai és dekorációs anyagok - nem csak babáknak!

Kapcsolat

Uhrner Gabriella

06 30 9 244 236

gabka@weddingdesign.hu

Utolsó kommentek

Közösségi oldal

Közeleg a karácsony

2010.11.29. 08:10 ...gabka...

Tegnap este a TV-ben megütötte a fülem egy statisztikai adat, miszerint a magyar családok átlagosan szűk 34 ezer Ft-ot költenek el karácsony alkalmából. Meglepett, hogy számszerűsítette valaki ezt, valahogy ebben is azt érzem, hogy az ünnep lényege veszik el. Most nem akarok a szeretet erejéről kiselőadást tartani, de tényleg azt gondolom, hogy az együttlét, a közös készülődés az, ami széppé teszi ezt a néhány napot. :)

Amennyiben már kisgyermek is van a családban, a mi feladatunk, hogy milyen hangulatot teremtünk, a gyermekünk a mi viselkedésünket utánozza, így ha sikerül a közös programokra helyezni a fókuszt, akkor talán elkerülhető, hogy az anyagias szemléletű részt lássa a kicsi a karácsonyból.

Természetesen vannak olyan időszakok, amikor elkerülhetetlen, hogy a legkisebbeknek az ajándék legyen a legfontosabb, de a korán kialakított értékrend a későbbiekre biztosan beérik...

Szuper dolog, ha be tudjuk vonni a gyermekeket a készülődésbe, ha értik és érzik, hogy valami fontos alkalom következik. Gyermekes családokban ez még szebb pillanatokat teremthet, ugyanakkor sokkal nehezebb úgy készülni az ünnepre, hogy a kicsik állandóan "láb alatt" vannak. :) A kényesebb feladatokat időzítsük estére, mikor a gyermekek már alszanak.

Próbáljunk közös tevékenységeket találni és amit lehet, életkornak megfelelően kézzel, együtt elkészíteni, mint a következő adventi naptár, ami nagyon egyszerű, már óvodáskorú gyermekekkel kényelmesen megvalósítható:

Ki hogyan oldja meg a karácsonyi készülődést babákkal? Mibe lehet belevonni a piciket, mi az, amit biztosan értékelnek és szívesen részt vesznek benne? Ezekre a kérdésekre várom a választ babanapló sorozatunk szerzőitől és olvasóinktól is... 

Kép innen.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://babadesign.blog.hu/api/trackback/id/tr282480394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása