HTML

babadesign - kreatív ötletek kicsiknek és nagyoknak

Egyedi grafikai és dekorációs anyagok - nem csak babáknak!

Kapcsolat

Uhrner Gabriella

06 30 9 244 236

gabka@weddingdesign.hu

Utolsó kommentek

Közösségi oldal

Húsvéti kosár nárciszokkal és csibékkel

2011.04.06. 07:50 ...gabka...

Gyerekkoromtól fogva nagyon szeretem a nárciszt: napsárga színe és megjelenésének ideje mindig a tavaszt jelentette: ha nárcisz volt, már hideg biztosan nem volt. :)

A mai dekorációs ötlet is a nárciszra alapoz: egy gyönyörű, natúr hangulatú kosárról van szó, amelyet teleültetünk a virágokkal, és hogy a gyerekeket is rabul ejtsük, néhány sárga, pompomból készült kiscsibével díszítjük a végén.

Az elkészítés menete nagyon egyszerű: egy szép, natúr kosarat választunk, amelybe elfér a kellő számú virágtő, melyeket az ültetés befejeztével mohával fedünk be.

A kiscsibék elkészítése is jóval könnyebb, mint elsőre gondolnánk: a testek alapja két darab sárga pompom, melyet a klasszikus módszerrel, papírkarika köré tekerve a fonalat készíthetünk el. A csőr narancssárga filcmaradékból kivágható, a lábakhoz szükséges drótvázas alapot pedig kreatív boltban szerezhetjük be.

A testet és a fejet alkotó pompomokat varrással rögzíthetjük egymáshoz, a lábak rögzítéséhez pedig jól kihasználhatjuk a ragasztópisztolyunkat (vagy bármilyen egyéb, gyorsan száradó ragasztó megoldás lehet). A drótváznak köszönhetően a lábak tetszőleges állásba formálhatóak a ragasztás után. A csőrt szintén ragasztjuk, míg a szemeket fekete fonalból kötött csomókkal alakítjuk ki. Bonyolultabb volt leírni, mint a gyakorlatban elkészíteni. :)

Az eredeti, angol nyelvű leírás ezen a linken található meg, ott még a fentinél is részletesebben olvasható el a folyamat, lépésről lépésre.

Ha valakinek ez sem lenne elég, akkor itt pedig megtekinthető egy videó, ahol Martha Stewart személyesen mutatja meg, hogyan kell a nárciszokat a kosárba elültetni és rátenni a csirkéket a kosár tetejére... :)

Köszönjük, Martha! :)

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét csináld magad virág dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://babadesign.blog.hu/api/trackback/id/tr862803768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása