HTML

babadesign - kreatív ötletek kicsiknek és nagyoknak

Egyedi grafikai és dekorációs anyagok - nem csak babáknak!

Kapcsolat

Uhrner Gabriella

06 30 9 244 236

gabka@weddingdesign.hu

Utolsó kommentek

Közösségi oldal

Lilla naplója - Kismorzsából Haspók királylány

2010.12.01. 07:30 U.Monka

Minden elsőgyerekes anyukának az egyik legnagyobb parája a baba étkezése, az elején a szoptatás, hogy van/lesz-e elég teje, meddig fog tudni szoptatni, stb., később pedig a hozzátáplálás, hogy mikor kezdje el, milyen ételekkel kezdje el, stb., és mindig-mindenkor az, hogy kire hallgasson, és kinek a tanácsát ossza el kettővel ebben a kérdéskörben. És persze van az állandó félsz is, hogy vajon eleget eszik-e babánk?! Akinek már van gyermeke, tudja miről beszélek, akinek még nincs, majd megtudja.

Bővebben tanácsokat, tapasztalatokat nem is osztanék meg, hiszen számos weboldalon olvashatunk remek írásokat a témában, inkább egy fotómontázzsal illusztrálom, hogy hogyan lett az én Lilla lányom 3,3 kilós kis törpéből közel 11 kilós igazi haspóktündér 14 hónap alatt.

Az első két kép még az anyatej+tápszeres időszakból van, a második pont 2 hónapos korában készült. Mivel nem tudtam túl sokáig szoptatni, 4 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást gyümölccsel. A harmadik képen az első próbálkozások egyikét láthatjátok. A negyedik képen már a zöldségekkel barátkozik éppen, céklás főzeléket lapátoltam be a szájába. Az ötödik képen már igazi húsevő nagylány, ott almás-krumplis csirkemáj volt a menü. A hatodik kép önmagáért beszél, egy idő után már mindent meg akart kóstolni, amit a mi kezünkben látott.

Az alsó képsorozat pedig az első szülinapján készült. Igazi lelkes kis haspók, aki egy másik kanállal segít nagyobbra nyitni a száját, hogy minél több férjen bele. A középső képen pedig két kanállal és az első születésnapi tortájával küzd egyszerre. :)

S hogy mi mindebből a tanulság? Az, hogy aggodalomra semmi ok, a babák többsége kerek pocakkal és kisebb nagyobb tokával ünnepli első szülinapját, és életük első évében igazi hurkagyurkákká válnak, bármilyen kis csomagnak tűntek is a legelején. :)

Szólj hozzá!

Címkék: lilla babanapló

A bejegyzés trackback címe:

https://babadesign.blog.hu/api/trackback/id/tr122483878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása