Minden elsőgyerekes anyukának az egyik legnagyobb parája a baba étkezése, az elején a szoptatás, hogy van/lesz-e elég teje, meddig fog tudni szoptatni, stb., később pedig a hozzátáplálás, hogy mikor kezdje el, milyen ételekkel kezdje el, stb., és mindig-mindenkor az, hogy kire hallgasson, és kinek a tanácsát ossza el kettővel ebben a kérdéskörben. És persze van az állandó félsz is, hogy vajon eleget eszik-e babánk?! Akinek már van gyermeke, tudja miről beszélek, akinek még nincs, majd megtudja.
Bővebben tanácsokat, tapasztalatokat nem is osztanék meg, hiszen számos weboldalon olvashatunk remek írásokat a témában, inkább egy fotómontázzsal illusztrálom, hogy hogyan lett az én Lilla lányom 3,3 kilós kis törpéből közel 11 kilós igazi haspóktündér 14 hónap alatt.
Az első két kép még az anyatej+tápszeres időszakból van, a második pont 2 hónapos korában készült. Mivel nem tudtam túl sokáig szoptatni, 4 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást gyümölccsel. A harmadik képen az első próbálkozások egyikét láthatjátok. A negyedik képen már a zöldségekkel barátkozik éppen, céklás főzeléket lapátoltam be a szájába. Az ötödik képen már igazi húsevő nagylány, ott almás-krumplis csirkemáj volt a menü. A hatodik kép önmagáért beszél, egy idő után már mindent meg akart kóstolni, amit a mi kezünkben látott.
Az alsó képsorozat pedig az első szülinapján készült. Igazi lelkes kis haspók, aki egy másik kanállal segít nagyobbra nyitni a száját, hogy minél több férjen bele. A középső képen pedig két kanállal és az első születésnapi tortájával küzd egyszerre. :)
S hogy mi mindebből a tanulság? Az, hogy aggodalomra semmi ok, a babák többsége kerek pocakkal és kisebb nagyobb tokával ünnepli első szülinapját, és életük első évében igazi hurkagyurkákká válnak, bármilyen kis csomagnak tűntek is a legelején. :)
Utolsó kommentek