HTML

babadesign - kreatív ötletek kicsiknek és nagyoknak

Egyedi grafikai és dekorációs anyagok - nem csak babáknak!

Kapcsolat

Uhrner Gabriella

06 30 9 244 236

gabka@weddingdesign.hu

Utolsó kommentek

Közösségi oldal

Balázs naplója - Bazsi babakutatásban vesz részt

2010.11.25. 08:30 ...gabka...

Laura folytatja Bazsi naplóját:

Tegnap Bazsival a CEU Babakutató laborjában jártunk. Ez már a második alkalom volt. Itt a gyerekek szociális- és gondolkodásfejlődését vizsgálják.

Az első vizsgálat úgy nevezett "Individ" vizsgálat volt: azt vizsgálták, hogy hogyan képesek a csecsemők a tárgyak különféle kategóriáit/osztályait (pl. almák vagy kisautók) felismerni és egymástól megkülönböztetni. Bazsi nagyon jól vette a vizsgálatot, pedig egy sötét szobában ültünk és nekem csak fogni lehetett őt, még a szememet sem nyithattam ki.

A tegnapi alkalommal pedig azt vizsgálták, hogy mennyire érti már az ok-okozati összefüggéseket, hogyan kapcsolja össze magában azt, ha valami történésnek oka van. Konkrétabban: egy golyó gurult, meglökött egy másikat, ami ettől átrepült egy állvány felett. Azt nézik, hogy meddig köti le őt egy ilyen folyamat, és amikor lankad már a figyelme, akkor abbahagyták.

A legjobb az egész kutatásban, hogy előtte van egy "várószoba", ahol nekem elmesélik az éppen aktuális vizsgálatot, Bazsi pedig játszhat kedvére mindenféle új játékkal. Ez nagyon tetszett neki. Az egyéni értékeléseket nem kapjuk meg, hanem majd csak egy hírlevélből értesülünk az összesített eredményről.

Mindenkinek ajánlom, szerintem egy jó dolog!

A gyermek nem a kutatásban fáradt ki ennyire, csupán egy angyali fotó az alvó kishercegről... :)

Szólj hozzá!

Címkék: balázs babanapló

A bejegyzés trackback címe:

https://babadesign.blog.hu/api/trackback/id/tr832471945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása