HTML

babadesign - kreatív ötletek kicsiknek és nagyoknak

Egyedi grafikai és dekorációs anyagok - nem csak babáknak!

Kapcsolat

Uhrner Gabriella

06 30 9 244 236

gabka@weddingdesign.hu

Utolsó kommentek

Közösségi oldal

Öko-android, avagy az újrafelhasználás gyöngyszeme

2011.03.24. 08:30 ...gabka...

Ásványvízfogyasztó család vagyunk? És vajon hány PET palackot dobunk ki egy hét során?

Ha már Neked is megfordult a fejedben, hogy sok hulladékot termeltek, akkor olvass tovább! Most mutatunk egy jópofa ötletet, amelynek segítségével néhány palackból ajándéktárgyat, mókás figurát készíthetsz, ennyivel is tehermentesíted a környezeted, és közben gyermekednek is örömet szerezhetsz! Dupla haszon, nem? :)

Ha tudsz horgolni, akkor a következő kabala ujjgyakorlat lesz számodra:

 

Az első lépésként egy fél literes palackot megszabadítunk a nyakától és az aljától, az ívelt felső rész és némi egyenes palást adja majd ki az android testét. Rövidpálcákkal és fogyasztással dolgozunk, amíg el nem érjük a kívánt formát. A kezeket és a lábakat külön kell elkészíteni, a képen látható modell karjai patenttal kapcsolódnak a testhez, így 360 fokban elforgathatók.

Ha úgy döntünk, hogy nem szeretnénk kitömni a figura testét, akkor némi keményítés után akár tárolónak is használhatjuk apró csecsebecsék számára - ebben az esetben viszont szükséges az, hogy nyitható legyen nyakmagasságban kicsi androidunk. A "doboz" alját és tetejét kössük egymáshoz, hogy ne keveredjenek el, illetve a tető alsó néhány sorát horgolhatjuk nagyobb átmérőre úgy, hogy épp illeszkedjen az aljhoz.

Ha minden olvasó csak egy palackkal kevesebbet dobna ki a mai napon, akkor máris sokat tettünk földünk jövőéért! Mindenkinek környezettudatos alkotást kívánok! :)

Kép és ötlet: Brannagh praktikái blog

Szólj hozzá!

Címkék: játék csináld magad újrafelhasználás

A bejegyzés trackback címe:

https://babadesign.blog.hu/api/trackback/id/tr302767171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása