HTML

babadesign - kreatív ötletek kicsiknek és nagyoknak

Egyedi grafikai és dekorációs anyagok - nem csak babáknak!

Kapcsolat

Uhrner Gabriella

06 30 9 244 236

gabka@weddingdesign.hu

Utolsó kommentek

Közösségi oldal

Virágzó faágak - gyerekekkel közösen is elkészíthető!

2011.02.24. 08:25 ...gabka...

Egy kedves ötlet azoknak, akik hozzám hasonlóan már nagyon nehezen viselik ezt a tél végi hőmérséklet visszaesést... Készítsünk néhány ilyen ágat a lakásba, és rájuk pillantva máris úgy érezhetjük, közeleg a tavasz! :)

Az elkészítés folyamata annyira egyszerű, hogy akár a legkisebbekkel is megvalósíthatjuk!

Menjünk ki a kertbe vagy a parkba, és gyűjtsünk néhány lehullott faágat, ha szükséges, hagyjuk kiszáradni! (Bár a lehullott gallyak általában már eleve szárazak.)

Vágjunk ki kb. 5-6 cm-es oldalú négyzeteket egy rózsaszín papírzsebkendőből (krepp papírból, vagy bármilyen más lágy papír megfelelő), csippentsük össze középen az ujjainkkal, hogy kialakítsuk a virág formát.

Ragasztópisztollyal legkönnyebb dolgozni, de bármilyen más fehér vagy átlátszó ragasztó megteszi - rögzítsük egyesével a virágfejeket az ágakon!

Ismételjük addig ezt a lépést, amíg elég sűrűnek nem találjuk a bimbókat az ágakon! Ha különböző méretű négyzetekkel dolgozunk, akkor természetesebb hatást érhetünk el - ilyenkor a kisebb bimbókat a gallyak végeire ragasszuk, a nagyobbakat a vastagabb részek felé!

(Ha csak fehér papírzsebkendőnk van - márpedig ez tényleg minden háztartásban van - az sem tragédia, sőt, itthon úgyis sokkal gyakrabban látunk fehér virágú faágakat!) :)

Tegyük az elkészült virágzó ágakat egy magas befőttesüvegbe, vagy egyszerű vázába, és gyönyörködjünk együtt a kicsikkel az elkészült művünkben! :)

Az ötletet Martha Stewart oldalán találtam, sajnos nem tudom direktben belinkelni.

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad virág dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://babadesign.blog.hu/api/trackback/id/tr442686780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása