HTML

babadesign - kreatív ötletek kicsiknek és nagyoknak

Egyedi grafikai és dekorációs anyagok - nem csak babáknak!

Kapcsolat

Uhrner Gabriella

06 30 9 244 236

gabka@weddingdesign.hu

Utolsó kommentek

Közösségi oldal

Tojás ül a fűben, avagy készítsd magad tartók papírból a húsvéti asztalra

2011.04.20. 10:07 ...gabka...

Helyes, könnyen elkészíthető és rendkívül olcsó ötletet mutatok ma, amellyel igazán feldobhatjuk a húsvéti terítéket, és biztosak lehetünk abban, hogy a kicsik is szívesebben tolják befelé a főtt tojást, ha ilyen tartóban kerül eléjük! :)

Ezen a linken találhattok egy "szabásmintát" a fű kialakításához, de én szívem szerint az tanácsolom mindenkinek, hogy ahogy esik, úgy puffan alapon, szabad kézzel vágdossa be a zöld papírszalagot, hogy kialakuljon a forma (gyakorlatilag hosszúkás, nyújtott háromszögeket kell kivágni ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el), szerintem sokkal macerásabb követni a sablont, mint magunktól alkotni.

A kivágott szalagokat feltekerjük úgy, hogy egy tojás elférjen a közepükben, és rögzítjük a végeiket egymáshoz. A fűszálakat kicsit hajlítgassuk kifelé, hogy kuszább legyen az összhatás.

A kész tartókat papírvirágokkal és gyöngyökkel díszítsük fel. Legegyszerűbb a teljes művelethez kétoldalú ragasztócsíkot használni, ebben az esetben biztosan nem koszolunk, és a picik sem kenik össze a drága bútorainkat folyékony ragasztóval. :)

Bónusz ötlet a hagyományőrzőknek: a magunk által festett tojásokat, amelyekkel hétfőn a locsolkodókat várjuk, szintén beállíthatjuk ezekbe a kosárkákba, hadd érezzék a locsolók, hogy ide nem jöttek hiába. :)

Kellemes készülődést mindenkinek a hétvégére!

Részletes leírás angol nyelven itt.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: húsvét csináld magad dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://babadesign.blog.hu/api/trackback/id/tr862841887

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Béla | HÁROM GALAMB 2011.04.20. 14:40:00

A konyha ablakában ülthárom galamb,alanta mélység ásított,szemben a mélyzöld pázsiton,a hepehupa dombokonegy tingli-tangli nyírfa állt,ezüstös hangon furulyált.A három galamb hallgatott,díszítették az ablakot,néztek a dombra,távoli hegyre,füleltek egyr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása